2013. 04. 09.
A Vaslady mennybe megy.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):

Nagyon jokat nevetgelek azon, ahogy Margaret Thatcher ismetelten mennybe megy (haha) mostan a pubik (USA Republikanus Part) koreben. Nyilvanvaloan fogalmuk sincs arrol, hogy mit is istenitenek, mert ha lenne, akkor nem hallanank olyanokat, mint hogy "a brit tortenelem legnagyobb miniszterelnoke beke idoben" (John Boehner - pubi Hazelnok, quasi), es igy tovabb.

A thatcheri 'nem engedunk a huszonegybol' konnyen igen vonzo konzervativ attitudnek latszhat persze a mostani pubiknak, de ha kisse jobban belemerulnenek Ms. Thatcher miniszterelnoki karrierjebe, akkor ok lennenek az elsok, akik vadul elutasitananak mindenfele rokonszenvet a Vaslady irant.

Csak kapasbol, erdekessegkeppen, egy par osszevetes.

Nagyon aktualis: Thatcher igen csak megszigoritotta a fegyverviselesi torvenyeket Nagy-Britanniaban, mert meggyozodese volt, hogy a szigorubb torvenyek visszaszorithatjak a fegyveres eroszakot.

Aztan: egyik uttoroje volt a klimavaltozas miatti veszelyek tudatositasanak (hiaba, az oxfordi kemikus diploma csak jo volt valamire).

Es: az adoemeles es az allami kiadasok! A rettegett, ordogi adoemelesek, amik azonnal panikrohamba kuldik a pubikat! Peldakepuk, "a brit tortenelem legnagyobb miniszertelnoke" ideje alatt az adohanyad szepen novekedett a GDP-ben, es regnalasanak nagyobb resze az allami kiadasok novekedese jegyeben telt... 

Meg aztan itt van, ugye, az a hires NHS, amit a Vaslady Nagy-Britannia egyik buszkesegekent emlegetett... Rossz hirem van: a pubik altal oly vehemensen es szenvedelyesen szidott egeszsegbiztositasi reform (igen, a kibelezett Obama-reform) szazszor 'konzervativabb', mint a brit NHS, amirol azt irta Ms. Thatcher: 'Magaszinvonalu ellatast hozott (...) es relative szereny aron, legalabbis, ha osszevetjuk nehany biztositas-alapu rendszerrel."

Na jo, mielott meg az derulne ki, hogy Thatcher a demik/progresszivok/liberalisok bajnoka vala, azert azt is jo megemliteni, hogy uralkodasanak majdnem 12 eve alatt megtizedelte a szakszervezeteket, a brit gazdasagot recesszioba sodorta, arrol nem is beszelve, mennyire megosztotta politikailag hon szeretett hazajat...

Egy biztos: a mai amerikai pubik, ha ugy igazabol megvizsgalnak Margaret Thatcher konzervativ mukodeset, valamivel (?) ovatosabbak lennenek a szuperlativuszokkal...

Kulcsszavak: USA

bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés